Kokosanki pomarańczowe

kokosanki dobrze wszystkim znane i przez większość osób lubiane. Zdarzają się sytuacje ze zostaje nam białko jaja i nie mamy co z nim zrobić, więc to świetna okazja na zrobienie ciasteczek.

składniki:
2 białka jaj

200g wiórek kokosowych pomarańczowych

50g masła

3/4 szklanki cukru

3 łyżki mleka

2 łyżeczki mąki ziemniaczanej

wykonanie:

Piekarnik nastawiamy na 180stopni.
masło roztapiamy z cukrem i mlekiem, ściągamy z ognia. Dodajemy wiórki, mieszamy, studzimy. Białka ubijamy na sztywno możemy dodać szczyptę soli dla lepszego ubicia. Dodajemy mąkę ziemniaczaną. Łyżką nakładamy stopniowo wiórki, mieszamy (nie miksujemy, mieszamy łyżką). Następnie z chłodnej już masy formujemy kokosanki. pieczemy 13-15 minut. Gotowe

0

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *