Kuleczki twarogowe

Świetne danie pełne białka które możesz podać na śniadanie, obiad na słodko czy kolacje. Możesz je podać z jogurtem naturalnym, bakaliami, czekoladą, musami owocowymi. Możliwości mnóstwo, od ciebie zależy co lubisz. Z podanych składników wychodzi ok 15 szt wielkości większego orzecha włoskiego.

składniki:

250g twarogu chudego lub półtłustego

1 jako

80g mąki ryżowej (możesz dać inną)

20g erytrytolu (możesz użyć inne słodziwo)

aromat waniliowy, śmietankowy lub migdałowy

olej

wykonanie:

W małym garnku wstaw wodę z odrobiną oleju.
wszystkie składniki wymieszaj do jednolitej masy i formuj małe kulki (nieco większe niż orzech włoski). Wrzuć do gotującej się wody, bardzo delikatnie po chwili przemieszaj, po wypłynięciu na wierzch gotuj jeszcze ok 5 minut. Wyjmuj ostrożnie łyżka cedzakową. Podawaj z sosami owocowymi, bakaliami, owocami, tym co lubisz najbardziej.
ja podałam na słodko z czekoladą oraz orzechami nerkowca i migdałami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *