Chleb bezglutenowy z goji

chleb bezglutenowy, prosty, z gotowej, zdrowej mieszanki. Jeśli nie masz czasu na zrobienie ciasta na chleb który pochłonie czas na wyrośnięcie albo po prostu masz ochotę na zdrowy chleb z goji to mieszanka idealna dla Ciebie. Odpowiednio dobrane składniki w tej mieszance pozwolą Ci cieszyć się dobrym smakiem i wartościowymi składnikami odżywczymi.

skladniki:

500g mieszanka na chleb bezglutenowy z goji

500ml mocno gazowanej wody mineralnej

wykonanie:

1. Nagrzej piekarnik do 190°C.

2. Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym.

3. Wsyp mieszankę do miski. 

4. Dokładnie mieszając powoli dolewaj 500 ml mocno gazowanej wody.

5. Wymieszane ciasto przełóż do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny.

6. Po upieczeniu chleb wyjmij z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia. 

0

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *