Chińskie tagiatelle

składniki:

makaron chiński tagiatelle

500g mięsa mielonego dowolnego

mieszanka warzyw chińska (mrożona)

masło klarowane

300ml passaty pomidorowej lub przecieru pomidorowego

2 łodygi selera naciowego

2 łyżeczki przyprawa do kurczaka po chińsku

0,5 łyżeczki Curry

0,5 łyżeczki kurkuma

1 łyżeczka papryka słodka mielona

papryka czerwona strąk

wykonanie:

makaron przygotuj według instrukcji na opakowaniu. Mięso mielone podsmaż w woku na maśle klarowanym z dodatkiem przypraw. Paprykę strąk pokrój w paski (ok 3 strąków), dodaj do mielonego i duś pod przykryciem. Dodaj mieszankę warzyw chińskich oraz pokrojony drobno seler naciowy i podsmazaj ok 10 minut. Dodaj passate pomidorowa i duś razem ok 15 minut. Na koniec przełóż do woku makaron i wymieszaj z mięsem i warzywami. Danie jest gotowe do podania.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *