składniki:
makaron chiński tagiatelle
500g mięsa mielonego dowolnego
mieszanka warzyw chińska (mrożona)
masło klarowane
300ml passaty pomidorowej lub przecieru pomidorowego
2 łodygi selera naciowego
2 łyżeczki przyprawa do kurczaka po chińsku
0,5 łyżeczki Curry
0,5 łyżeczki kurkuma
1 łyżeczka papryka słodka mielona
wykonanie:
makaron przygotuj według instrukcji na opakowaniu. Mięso mielone podsmaż w woku na maśle klarowanym z dodatkiem przypraw. Paprykę strąk pokrój w paski (ok 3 strąków), dodaj do mielonego i duś pod przykryciem. Dodaj mieszankę warzyw chińskich oraz pokrojony drobno seler naciowy i podsmazaj ok 10 minut. Dodaj passate pomidorowa i duś razem ok 15 minut. Na koniec przełóż do woku makaron i wymieszaj z mięsem i warzywami. Danie jest gotowe do podania.