Carbonara

Carbonara to dość romantyczne danie aby je zaserwować na kolacje walentynkową. Jest szybkie i smaczne

Składniki:

200g makaron kukurydziany

Boczek wędzony

200 ml śmietana 30%

Ser np gouda w kostce

sól

pieprz

2 żółtka

wykonanie:

makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Boczek kroimy w drobna kostkę i smażymy. W wysokim naczyniu mieszamy żółtka ze śmietana, przyprawiamy solą i pieprzem. Ser ścieramy na dużych oczkach i dodajemy około 2 pełnych garści do naszej masy z żółtek i śmietany. Makaron wyciągamy z wody prosto na patelnie, mieszamy z boczkiem. Zalewamy masą śmietanowo serową, mieszamy. Ściągamy z ognia i podajemy danie.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *