Świetny deser na wieczór ze znajomymi, ale także dla najmłodszych.
Skladniki:
Opakowanie biszkoptów
biała warstwa:
3 szklanki mleka bez laktozy 3.2%
szklanka kaszy manny
Słodziwo wg. Uznania (tutaj 5 słodzików dodanych do mleka)
Warstwa czekolady:
100g masła
100ml mleka
3 łyżki kakao naturalnego niskotłuszczowego
Słodziwo wg. uznania (tutaj 3 słodziki)
wykonanie:
Mleko zagotowujemy z wybranym słodziwem, wsypujemy kasze manną. Kaszkę gotujemy wg. instrukcji na opakowaniu.
W rondelku rozpuszczamy masło, wlewamy mleko, podgotowujemy, dodajemy słodziwo, jeśli dodajesz cukier, mieszaj do rozpuszczenia, dodajemy kakao i dokładnie mieszamy aby nie zrobiły się grudki. Czekolada powinna być średnio płynna.
Biszkopty łamiemy na połówki i układamy w szklanych pucharkach lub szklankach. Na biszkopty wylewamy kaszkę, następnie warstwa czekolady, całość posypujemy migdałami w płatkach.